Michel Veldkamp treed in voetsporen leermeester

Michel Veldkamp treed in voetsporen leermeester

Geplaatst op door Michel Veldkamp

Oosterwolde - De 38-jarige Michel Veldkamp neemt per 1 januari het stokje over van de huidige eigenaar, Lukman Mustafa, van Schoenmakerij Ypma aan de Brinkstraat in Oosterwolde.

Veldkamp werkt sinds 2012 bij Schoenmakerij Ypma en is enthousiast over het overnemen van de zaak. ‘Het overnemen van de zaak werd mij voor de tweede keer aangeboden. Toen Hans Ypma de zaak aan mij over wilde dragen, voelde ik mij daar nog niet ervaren genoeg voor omdat ik nog maar een aantal jaren in het vak zat. Bij het tweede aanbod, dit keer van eigenaar Lukman Mustafa, kon ik geen nee zeggen. Ik voel mij er heel goed bij’, vertelt Veldkamp.

Rare val

Voordat de nieuwe eigenaar schoenmaker werd, was hij stukadoor. ‘Na een rare val werd ik geconfronteerd met orthopedische schoenen wat ik erg interessant vond. Toen ik als koerier werkzaam was bij een stomerij kwam ik geregeld bij schoenmakerij Ypma over de vloer. Ik was zo onder de indruk dat ik er direct solliciteerde, ik kon gelijk aan de slag en ben direct begonnen met een opleiding tot schoenhersteller, lacht Veldkamp. ‘Deze opleiding heb ik in 2014 met goed gevolg afgerond.’

Europese Vakwedstrijd

In 2014 won de schoenmaker zilver op de Europese Vakwedstrijd voor Schoenherstellers. Tot aan 1 januari werkt Veldkamp ook nog enkele dagen bij zijn huidige werkgever Voetencentrum Fijner Lopen in Oldeberkoop. ‘Maar onze samenwerking zetten we niet helemaal stop. Orthopedisch schoenmaker Ginus Nusteling komt voor een dag in de week naar Oosterwolde om een nog betere service aan te bieden. Daarnaast ga ik schoenen aanbieden van het merk Dr. Comfort. Deze schoenen bieden kwaliteit, comfort en stijl en kunnen worden gedragen voor het verlichten van veel voetaandoeningen.’ Daarnaast wil Veldkamp het niveau weer tot schoenmakersgilde brengen, wat oorspronkelijk ook zo was onder zijn leermeester Hans Ypma.

Per juni 2017 heet het bedrijf Schoenmakerij Veldkamp.

Tags:

Andere berichten van de schoenmaker

Van Bommel
Van Lier

Dat zit wel. Schoen.

  • Erkend schoenhersteller
  • Sleutelservice
  • Kledingherstel
  • Stomerij